Anna Soldevila (Barcelona, 1981) ha format part de l’equip del segell labutxaca des que es va fundar, ara fa cinc anys. Ha compartit aquesta aventura amb Jordi Cornudella i Eugènia Broggi, i tots els editors de Grup 62 que hi han participat des dels seus catàlegs respectius. Anna Soldevila es va formar a l’escola Aula i a l’Escola Pia Jaume Bofill, i és llicenciada en Humanitats per la UPF. Va entrar a treballar a Grup 62 tot just llicenciada. Va formar part del departament de drets d’autor, on va treballar amb Eli Bofill, fins que Mònica Martín, agent literària, la va fitxar perquè s’incorporés a l’equip de MB. Uns anys després Pilar Beltran la va repescar perquè tornés a Grup 62, on ha treballat d’editora júnior d’Edicions 62 i posteriorment com a editora del segell labutxaca i de l’àrea digital.
Ara fa cinc anys vau començar l’aventura de labutxaca, un segell que s’ha nodrit del fons dels catàlegs del Grup 62. Quin balanç fas d’aquests primers cinc anys?
Labutxaca ha viscut cinc anys d’un creixement explosiu. I quan dic explosiu em refereixo a que hem aconseguit consolidar-ho no només a les llibreries sinó en la ment dels lectors el segell de labutxaca. Hem aconseguit crear un segell que presenta una oferta editorial en català potent d’edicions de butxaca, accessible i amb una diversitat de títols que no deixa a ningú orfe de lectura.
Els intents anteriors endegats des de Grup62 per fer una col·lecció de butxaca no havien quallat. Què creus que fallava aleshores? O què heu fet aquesta vegada que hagi anat bé?
Sincerament, no et sé dir si va fallar res en el seu moment. El que crec que ha ajudat, i molt, en aquesta ocasió, és la diversitat de segells editorials que integren Grup 62 i, per tant, aquesta nova col·lecció. Aquest fet permet que l’oferta sigui total, tal com et comentava abans. D’altra banda, el fet que no només hi hagi segells que pertanyin a Grup 62 ajuda molt. Ho converteix, doncs, en un projecte transversal, obert a tothom qui vulgui adherir-s’hi.
El mercat electrònic no acaba d’arrencar a casa nostra. Quins factors creus que fan mes lent el pas cap al llibre digital?
Discrepo una mica amb aquesta percepció. Arrencar ha arrencat, i la veritat és que creix a molt bon ritme. El que passa és que la venda es concentra principalment en els supervendes i en títols molt i molt venuts del fons.
Llegiu l'entrevista completa a Núvol.