Quantcast
Channel: Vilaweb - Notícies Edicions - General VilaWeb
Viewing all articles
Browse latest Browse all 22123

El Pessebre Vivent torna a Linyola

$
0
0

Després que no es fes l'any passat, l'Associació del Pessebre Vivent de Linyola tornarà a fer l'escenificació durant quatre dies, amb una remodelació del recorregut, una vuitantena de figurants , caganer inclòs, a més de la figura del caganer més gran del món i i un convidat especial a les Calderes del Pere Boter.

La presentació del XIII Pessebre Vivent de Linyola es va fer en mig de la instal·lació que es va iniciar fa un mes al pati de les Monges i ocuparà més de mil metres quadrats de superfície. Hi van assistir Jaume Pedrós i Àlex Mases, president i coordinador de l'Associació del Pessebre Vivent de Linyola; Pol Galitó, regidor de Cultura , i Francesc Fabregat, president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell.

Àlex Mases va dir que el Pessebre Vivent es faria quatre dies, un menys que el darrer any: 26 i 30 de desembre i 1 i 6 de gener i esperaven de 2.500 a 3.00 persones. Es faran 50 escenes amb modificació del recorregut i remodelació interior amb la creació d'un mercat agrícola. També la primera escena canvia i passa d'un llar tradicional a una escena futurista. No hi faltaran les calderes del Pere Boter que enguany tindran com a convidat, elegit per votació popular, al ministre espanyol Wert.

Caganers

El pessebre d'enguany també comptarà amb la figura del caganer. Mases va explicar que es va suspendre el càsting perquè no hi havia cap inscrit. Es va fer una crida a la que el primer que hi va respondre fou Jonatan Niubó que serà el caganer. A més a més al final del recorregut s'hi podrà veure el caganer més gran del món, una figura que l'Associació va rebre del Maremàgnum de Barcelona. Tot just en aquest espai l'Associació del Pessebre Vivent de Linyola hi va fer unes representacions l'any passat.

Camamilla de Linyola

Tot i que ja hi col·laborava enguany la Camamilla de Linyola serà la beguda oficial del Pessebre Vivent. El preu de l'entrada serà de 3 euros que han d'ajudar a cobrir el més de 8.000 euros de pressupost que també compten amb ajudes institucionals, tot i que aquestes només són el 20% del total.

Per la seva part Francesc Fabregat va parlar d'un “acte tradicional consolidat” amb el “gran esforç dels que hi participen”. Preguntat també va dir que es tornarien a moure els tràmits per declarar el Pessebre Vivent de Linyola d'interès cultural.

En el seu torn Pol Galitó va mostrar la “satisfacció” amb els entitats que tiren endavant “iniciatives que promocionen el poble”.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Linyola.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 22123

Trending Articles